היסטוריה עם יובל מלחי

אלכסנדרה סאמוסנקו הייתה האישה היחידה בהיסטוריה שעשתה מה שעשתה

אלכסנדרה סאמוסנקו הייתה האישה היחידה בהיסטוריה שעשתה מה שעשתה.

בשנת 1940 התגייסה סאמוסנקו לחיל הרגלים של צבא ברית המועצות ויצאה למלחמה נגד פינלנד. סאמוסנקו שירתה בחיל הרגלים הסובייטי ולאחר המלחמה נשלחה לבית ספר לטנקאות כנראה בעקבות רקע טכני שהיה ברשותה.

בבית הספר למדה סאמוסנקו לתפעל את טנק ה- T-34 שהיה טנק יעיל ומהיר. במהלך מלחמת העולם השנייה ייצרה ברית המועצות כשבעים אלף טנקים מסוגו.

בשנת 1941 במהלך מלחמת העולם השנייה, תקף היטלר את ברית המועצות. סאמוסנקו יצאה למלחמה כחברת צוות טנק, אך עד מהרה, בעקבות הידע הרב שהיה ברשותה, הפכה למפקדת הטנק.

עשרות נשים שירתו ביחידות טנקים של הצבא הסובייטי במהלך מלחמת העולם השנייה. רובן שרתו כנהגות מפני שלמדו לנהוג בטרקטורים בקולחוזים הרוסיים, בהעדר גברים שיצאו למלחמה. תא הנהג בטנק T-34 היה קטן וצפוף ונשים התאימו מאוד לתאים הללו.

במהלך הקרבות מול הגרמנים, כאשר פיקדה על הטנק, נפצעה אלכסנדרה שלוש פעמים! וזכתה בעיטורי גבורה רבים. באחת הפעמים הגיחו מולה שלושה טנקים גרמנים מסוג טייגר. היא הרגיעה את צוותה באומרה כי "אין דרך חזרה". התותחן שלה פגע בשני טנקים והשלישי נסוג. סאמוסנקו וצוותה המשיכו להילחם.

במהלך הלחימה באזור סטלינגרד, השמידה סאמוסנקו עשרות תותחים נגד טנקים ופעם אחרת, נחלצה מטנקה ממש ברגע האחרון לאחר שנפגע ועלה באש.

במהלך הקרבות היא הפכה לסגנית מפקדת גדוד הטנקים ולאחר שמפקד הגדוד נהרג, הפכה סאמוסנקו למפקדת גדוד טנקים במלחמה.

מספר נשים בודדות פיקדו על טנקים בצבא הסובייטי במהלך המלחמה, אך
סאמוסנקו נחשבת עד היום לאישה היחידה בהיסטוריה שפיקדה על טנק בשדה קרב כמפקדת גדוד.

על גבורתה זכתה סאמוסנקו באות מסדר הכוכב האדום המוענק לפעילות יוצאת דופן ואומץ לב של חיילת בשדה הקרב.

בשנת 1944 הגיעה יחידתה של סאמוסנקו לקרבת ברלין. בשעת לילה, בשעה שהלכה בין הטנקים, נדרסה סאמוסנקו למוות על ידי טנק סובייטי שלא הבחין בה.

בחודש אפריל 1945 נכנסה יחידתה של סאמוסנקו לברלין ועזרה להכניע את גרמניה הנאצית.

אלכסנדרה סאמוסנקו .

אחות שלי גיבורה.

* המידע בפוסט נלקח ממספר ספרים עדכניים כמו למשל Guts & Glory: World War II של Ben Thomson שיצא לאור במרץ 2016 והספר – Armor and Blood: The Battle of Kursk: The Turning Point of World War II של Denis Showalter שיצא לאור בשנת 2013. עם זאת, הפרטים על חייה של סמוסנקו אינם ברורים במאת האחוזים, כל מקור כמעט מציג פרט שונה כזה או אחר על חייה ועדיין יש ויכוחים אלו נתונים הם ודאיים ואילו נתונים הגיעו משמועות בלבד.

אלכסנדרה סאמוסנקו הייתה האישה היחידה בהיסטוריה שעשתה מה שעשתה. בשנת 1940 התגייסה סאמוסנקו לחיל הרגלים של צבא ברית המועצות ויצאה למלחמה נגד פינלנד. סאמוסנקו שירתה בחיל הרגלים הסובייטי ולאחר המלחמה נשלחה לבית ספר לטנקאות כנראה בעקבות רקע טכני שהיה ברשותה. בבית הספר למדה סאמוסנקו לתפעל את טנק ה- T-34 שהיה טנק יעיל ומהיר. במהלך מלחמת העולם השנייה ייצרה ברית המועצות כשבעים אלף טנקים מסוגו. בשנת 1941 במהלך מלחמת העולם השנייה, תקף היטלר את ברית המועצות. סאמוסנקו יצאה למלחמה כחברת צוות טנק, אך עד מהרה, בעקבות הידע הרב שהיה ברשותה, הפכה למפקדת הטנק. עשרות נשים שירתו ביחידות טנקים של הצבא הסובייטי במהלך מלחמת העולם השנייה. רובן שרתו כנהגות מפני שלמדו לנהוג בטרקטורים בקולחוזים הרוסיים, בהעדר גברים שיצאו למלחמה. תא הנהג בטנק T-34 היה קטן וצפוף ונשים התאימו מאוד לתאים הללו. במהלך הקרבות מול הגרמנים, כאשר פיקדה על הטנק, נפצעה אלכסנדרה שלוש פעמים! וזכתה בעיטורי גבורה רבים. באחת הפעמים הגיחו מולה שלושה טנקים גרמנים מסוג טייגר. היא הרגיעה את צוותה באומרה כי

תפריט נגישות