
פרק 486: תקווה ישראלית | הסכת מסייר עם ארבעת השבטים | חלק 4: ערבים
ברוכים.ות הבאים.ות לפודקאסט 'מסע של תקווה' מבית ׳תקווה ישראלית בחינוך׳ מוכנים לסיור? תקווה ישראלית בחינוך – מיזם משותף של קרן לאוטמן ובית הנשיא המבקש לקדם
תקווה ישראלית בחינוך – מיזם משותף של קרן לאוטמן ובית הנשיא המבקש לקדם חינוך לשותפות בין הקבוצות השונות בחברה הישראלית, לבסס ולחזק את התשתית המשותפת בין ארבעת זרמי החינוך: הממלכתי, הדתי- לאומי, החרדי והערבי.
התקופה האחרונה הוכיחה לנו כי עתידנו המשותף כאן, כמדינה יהודית דמוקרטית משגשגת, תלויים ביכולת שלנו לייצר שותפות שכזו, לחזק את הגשרים, לחיות יחד. שותפות כזו דורשת קפיצה של אמונה, תקווה ובעיקר את האומץ לצאת למסע אל מעבר לגבולות המוכר והידוע, להיפגש באופן אמיתי ובלתי אמצעי.
לשם כך, יצאנו למסע בו נפגשנו עם דמויות מרתקות מארבעת השבטים, שלקחו אותנו לסיור פיזי בשכונה ובמרחבי חייהם. בכל פרק תפגשו שלוש דמויות, לכל אחת מהן סיפור משלה, מכלול הסיפורים מאפשרים הצצה נדירה להשקפת העולם, הערכים והמנהגים המרכיבים את סיפורה של החברה ממנה באו, שמיעה של כל הפודקאסטים ירחיב את היריעה של סיפור החברה הישראלית.
בדף הזה (שניתן להדפסה) תמצאו מפה לכל סיור, קצת מידע על המשתתפים ורקע כללי שיקלו על ההתמצאות במרחב. בנוסף, תמצאו המלצות לעצירות ומקומות נוספים לבקר בהם וגם שאלות למחשבה ועיבוד שיאירו את השביל וילוו את הדרך.
הצידה הדרושה לדרך היא עין טובה, סקרנות, לב פתוח ונפש חפצה – ללמוד ולגלות דברים שלא ידעת.
ברוכים הבאים לנצרת
נצרת היא העיר הערבית הגדולה בישראל. מתגוררים בה 77,400 תושבים, רובם ככולם ערבים, מהם 71 אחוזים מוסלמים והיתר נוצרים.
אזור נצרת היה מיושב כבר בתקופה הפרהיסטורית כפי שמעידים ממצאים שהתגלו במערת קדומים על הר הקפיצה שבדרום העיר על פי הברית החדשה הייתה נצרת ביתם של מרים, אם ישו ושל בעלה יוסף הקדוש. בה התרחשה הבשורה למרים עת בישר לה המלאך גבריאל כי היא נושאת ברחמה את בן האלוהים, והיא המקום שבו גדל ישו מינקות ועד לתחילת משתו ומכאן חשיבותה הגדולה בדת הנוצרית.
כיום נצרת היא מרכז כלכלי, פוליטי, תקשורתי וחברתי מרכזי בקרב ערביי ישראל. ארבעה משבעת ראשי העיר שכיהנו בה מאז קום המדינה, כיהנו גם כחברי כנסת העיר משמשת כיום כמרכזו של גוש מטרופוליני ערבי, שליבו היא נצרת, ואליו מחוברות ברצף עירוני העיירות יפיע, ריינה, עילוט, כפר כנא, משהד ואכסאל.
בעיר תוכלו לראות תמהיל מעניין של כנסיות ומסגדים ומוסדות מוסלמים לצד נוצרים.
זו הזמנה אישית, לצאת לסייר בנצרת בין התחנות המופיעות על המפה תוך כדי האזנה להסכת (הפודקאסט) המלווה. את ההליכה ילוו קולותיהם של באסם חכים, מונא מונא חורי-כסאברי ושייח' איאד עאמר שיפתחו בפניך צוהר קטן אל תוך עולמה של החברה הערבית בישראל.
מומלץ ורצוי לסטות מעט מהמסלול, לשוטט, להיכנס לחנויות ומרחבים מעניינים ולשאול את האנשים שפוגשים במרחב ,שאלות שמעניינות אותך. אנו מזמינים להיעזר במהלך האזנה בחוברת, לפני הסיור – לעיין ולחשוב על השאלות המקדימות ובסופו בשאלות המחשבה והעיבוד.
אז פקחו עיניים, הטו אוזניים וצאו לדרך – מקווים שתיהנו מהמסע.
פרופסור מן המניין וסגנית נשיא לאסטרטגיה וגיוון באוניברסיטה העברית. בנוסף, מכהנת גם כיועצת לענייני ערבים לנשיא האוניברסיטה העברית, וראש ועדת ההיגוי של הנגישות להשכלה גבוהה בקרב סטודנטים ערביים.
מחקריה עוסקים באלימות ועבריינות בקרב בני נוער ובוחנים כיצד ההקשר הסוציו-פוליטי משפיע על ההתפתחות וההסתגלות של ילדים ומתבגרים, הן בין-תרבותיים בתוך ישראל והן בחברות אחרות כמו קנדה וארה"ב (עם דגש מיוחד על מהגרים ומיעוטים אתניים).
פרופ' מונא חורי-כסאברי, היא האישה הערבייה הראשונה שנבחרה לכהן כסגנית נשיא האוניברסיטה העברית.
אמא לשניים | ילידת חיפה| מתגוררת 30 שנה בירושלים
איש חינוך ואימאם במסגד אלשהודא בכפר קאסם.
מנהל ביה"ס המקיף כפר קאסם, ראש תוכנית שייחים מגשרים, פעיל בפורומים למען שלום דתי.
איאד הוא מרצה ומדריך פדגוגי במכללת בית ברל .
נשוי, אב לששה ילדים וסבא לששה נכדים.
נצרתי בן 35, מלונאי, איש תיירות ופעיל חברתי בעיר.
באסם ועשייתו הושפעו מנלסון מנדלה, ומהספר "גזענות כפי שהסברתי אותה לבתי" מאת טאהר בן ג'לון.
המוטו של באסם לדרך הוא "יש שתשנאו דבר-מה, אף כי טוב הוא לכם, ויש שתאהבו דבר-מה, אף כי רע הוא לכם"מתוך סורת אל בקרה בקוראן הכרים.
לבאסם חשוב לציין שהעיר נצרת קיימת מלפני ישוע וממשיכה אחריו. שרידים פריהיסטורים בני 100 אלף שנים נמצאו במערת קדומים (הר הקפיצה), והיא אחת הערים הבודדות שיש לה קובץ שירים שקוראים להם "נסראויאת" (נצרתיות).
באסם נשוי ואב לילדה.
לנשנש משהו בקפה מיסטקה של מהא, בכניסה לעיר העתיקה באזור המעיין, גם טעים וגם חלק מההכנסות מועברות למשפחות נזקקות.
מנחה הסיור:בסאם חכים
ראיונות, עריכה וקריינות: יובל מלחי
מפיק ראשי: רני שחר
עריכת תוכן: נתן פוזניאק ויובל מלחי
הקלטה, צילומים וגרפיקה: יורם בן סעדון זווית אחרת
עוזרת הפקה: גילי ברק
עריכת סאונד: אולפני סופה סאונד
פיתוח קונספט, גיבוש ולווי תוכן: אביטל רוזנברגר סרי ואסתי בן מאיר תקווה ישראלית בחינוך
תמלולים: מיכל כץ תמלולון
בניית עמוד ועיצוב גרפי: סטודיו ראשגזר
תודה לפדרצייה היהודית של ניו יורק ולקרן לאוטמן על תמיכתם בפרוייקט.
ברוכים.ות הבאים.ות לפודקאסט 'מסע של תקווה' מבית ׳תקווה ישראלית בחינוך׳ מוכנים לסיור? תקווה ישראלית בחינוך – מיזם משותף של קרן לאוטמן ובית הנשיא המבקש לקדם
ברוכים.ות הבאים.ות לפודקאסט 'מסע של תקווה' מבית ׳תקווה ישראלית בחינוך׳ מוכנים לסיור? תקווה ישראלית בחינוך – מיזם משותף של קרן לאוטמן ובית הנשיא המבקש לקדם
ברוכים.ות הבאים.ות לפודקאסט 'מסע של תקווה' מבית ׳תקווה ישראלית בחינוך׳ מוכנים לסיור? תקווה ישראלית בחינוך – מיזם משותף של קרן לאוטמן ובית הנשיא המבקש לקדם
ברוכים.ות הבאים.ות לפודקאסט 'מסע של תקווה' מבית ׳תקווה ישראלית בחינוך׳ מוכנים לסיור? ברוכים הבאים לבני ברק עיר התורה והחסידות תקווה ישראלית בחינוך היא מיזם משותף
Podcast: Play in new window | Download (59.7MB)
Subscribe: Google Podcasts | Pandora | iHeartRadio | TuneIn | Deezer | RSS | More
בקרו אותנו גם ב…