פרק 360: ההיסטורי של הגלידה, הפיצה והארטיק – היסטוריה לילדים

פרק טעים במיוחד על ההיסטוריה של הגלידה והפיצה. איך זה קשור לפוקצ'ה, מאיפה השם פיצה מרגריטה וגם כל מיני ירקות מגיעים לאולפן ומנסים להפריע לנו…

האזנה מהנה!

מחקר כתיבה עריכה ואכילת שלושה קילו של גלידה: תומר שלוש ויובל מלחי

עריכת לשון וממציאת הגלידה בטעם הסחוג: ד"ר סמדר כהן

מיקס, אפקטים ואפיית פיצת מלפפונים תוך כדי עריכת הפרק: אסף רפפורט ורחל רפאלי

הפקה ואפיית גלידה בתנור: רני שחר ואייל שינדלר



25 תגובות

  1. הכתבה הייתה מעניינת והיה בעיקר מגניב לדעת שמאחורי מאכלים יש סיפור כזה גדול והיה ממש מעניין

  2. הכתבה הייתה מעניינת והיה בעיקר מגניב לדעת שמאחורי מאכלים יש סיפור כזה גדול והיה ממש מעניין וכיף להאזין

  3. הכתבה הייתה מעניינת, והיה בעיקר מגניב לדעת שמאחורי מאכלים יש סיפור כזה גדול, והיה ממש מעניין וכיף להאזין.

    1. היה ממש כיף לשמוע וזה מדהים! שיש אחרי מאכלים סיפורים כאלה מרהיבים, היה מגניב וכיף להאזין.

  4. 1 .פירוש המילה מרכול הוא :מכולת ,מיני סופר.
    2. האדם הסיג את האוכל פעם בגלל שהם יצאו לקטוף את הפרות והירקות.
    3. האמריקאים חשבו שהעגבנייה היא צמח רעיל בגלל שהיא נגעה בצלחת אבל זו הייתה אשמתו של השף.
    4. על שם המלכה מרגריטה.

  5. 1.א ההבדל בין ארטיק לקרטיב הוא שארטיק הוא ממתק קפוא על מקל שמבוסס על גלידה כלומר חלב וקרטיב הוא ממתק קפוא המבוסס על מים.
    1.ב ארטיק – שלגון קרטיב – קרחון.
    2. בשנת 1952 הוקם המפעל הראשון לשלגונים בארץ ישראל.

  6. 1.ההבדל בין ארטיק לקרטיב הוא שארטיק (שלגון) מבוסס אל חלב וקרטיב (קרחון) מבוסס אל מים
    2.השנה שבא הוקם מפעל השלגונים הראשון בישראל הייתה 1952

  7. א. ההבדל בן ארטיק לגלידה שדיגה מבוססת על חלב וקרח לעמת אריק שמבוסס על קרח
    למדתי בנוסף גם על העגבניות שמקורה באמריקה הארופים חשבו כי העגבניה מצמח רעיל
    ולסיכום היה לי מאוד מעניין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *