
פרק מיוחד וארוך מהרגיל. על יומן ייחודי שגיליתי ושיחה עם אלי שחף.
בשבוע הספר השתתפתי במספר ירידים מחיפה ועד תל-אביב. באחד הירידים, ברחוב נחלת בנימין, פגשתי את אורי סתיו ויומן מועדים לפורענות שלו. ביומן של אורי ישנם אירועים היסטוריים מוזרים ומשעשעים, קטעי עיתונות ועוד כל מיני דברים משונים. בחרתי להביא את חלקם בפרק הזה. כמובן שבדקתי חלק גדול מהאירועים ביומן ונראה שהם מדויקים ביותר.
וכך נכתב בספר:
"זוכרים שכשהיינו ילדים תמיד קראנו את "הידעת" שבא עם מסטיק בזוקה – למרות שאת רוב העובדות כבר ידענו בעל פה מהמסטיקים הקודמים? יומן הבלגאן של סלון מזל משדרג פי מיליון את השימוש ביומן יומי ועונה על הצורך שלנו לגלות כל יום משהו חדש כדי לא להשתעמם:
בכל יום (!) ביומן תמצאו עובדה מרתקת, משעשעת, מוזרה או מפתיעה לגבי התאריך של אותו יום – החל מחגים שונים ומשונים של כל עדות ודתות העולם, דרך יום האישה, הולדתו של ממציא הניילון, המצאת הפק-מן, למה נבחרה דווקא הירושימה כיעד לפצצה אטומית ועוד….
יומן הבלגאן מביא מדברי ימיהן של הגיבורות ושל המובסות, של מכופפי הסורגים ומשליכי האבנים, של מאתגרי השיטה ומאבדי השליטה. של הגדרות נזילות ותגליות מבהילות, יצורים אמיתיים יותר ופחות, של מזון וסביבה ומקומות רחוקים, צמחים וחיות וכמה חיידקים.
לכל יום בשנה – אנקדוטה היסטורית, ויש מועדים מרחבי העולם, עלילות מספרים ופזמון לשבוע, רשמנו כמה – אי אפשר את כולם."
מעניין אם תאריך יום ההולדת שלכם יעלה בגורל. תיכף נראה.
אז הנה מועדים לפורענות, היומן של אורי סתיו.
הפרק בחסות





לכל יומן כריכה מקורית משלו
Podcast: Play in new window | Download (71.4MB)
Subscribe: Google Podcasts | Pandora | iHeartRadio | TuneIn | Deezer | | More