הפרק בחסות משרד רואי החשבון לבנטל את אורן ושות'. המשרד קיים משנת 1967 ועוסק בביקורת חשבונאית, ייעוץ עסקי וחשבונאי, ייעוץ מס, הערכות שווי, ליווי עסקי, גילוי מרצון, הכנת דוחות כספיים ודוחות אחרים ועוד. בין לקוחות החברה ניתן למצוא חברות שילוח וספנות, משרדי עורכי דין, עמותות, חברות מסחריות ועצמאים העוסקים בתחומים מגוונים. צרו קשר וקבלו ליווי אישי ויחס חם – מניסיון!
מוזיקה
- טיטינה – רמה מסינגר וגיל קפטן
- Burnt to a Crisp or Bloody as Hell – Teknoaxe
- The Forest Dreams – Teknoaxe
- Emerging from the Ashes – Teknoaxe
- At the End of All Things Revised – Teknoaxe
- Drifting Away from the World – Teknoaxe
- Lowly Tavern Bard III – Teknoaxe
- New Frontiers Piano Only – Teknoaxe
- Spooky Blocks – Teknoaxe
- Edge of the World – Teknoaxe
- The Solemn Fields – Teknoaxe
- Waypoint A Remastered – Teknoaxe
- Walking on the Moon Again – Teknoaxe
- Future in Slow Motion – Teknoaxe

כולנו מכירים היום את תל אביב כ"עיר ללא הפסקה". בתי הקפה שנפתחים בבוקר מתחלפים במסעדות עמוסות בצהרים, ומשם אפשר להמשיך לבר או למועדון שנסגרים רק עם עלות השחר. עיר עמוסה, רב-גונית, מלאת התרחשויות. דמיינו שאתם במקום הומה אדם, כמו רחוב שינקין או דיזנגוף סנטר או מתחם שרונה על יד קניון עזריאלי. אולי אתם בנמל תל אביב או על חוף הים ביום שטוף שמש. ועכשיו… דמיינו את כל האנשים מסביבכם נעלמים. העיר ריקה, יצאה להפסקה. הרחובות שוממים, החנויות סגורות, התריסים מוגפים בכל החלונות. בגן מאיר אין אף אחד שמטייל עם הכלב, בשוק הכרמל אין מוכרים ואין קונים, ברחוב אלנבי הסואן אין נפש חיה. לאן נעלמו כולם?

לפניכם סיפור על היום שזה קרה באמת, זהו סיפורה של תל אביב ותושביה שגורשו, הוגלו ורעבו. זהו הסיפור על גירוש תל אביב, אסון לאומי שהתרחש לפני מאה שנה בדיוק.

שנת 1914 הייתה אמורה להיות שנה ככל השנים. תל אביב, שנוסדה חמש שנים קודם לכן, הייתה עדיין שכונה קטנה, פרבר של עיר הנָמֶל יפו. כמה עשרות בתים עם קומה אחת או שתיים, רובם עם גגות רעפים אדומים וגינות ירוקות. מעל כולם התנשאה הגימנסיה הרצליה – התיכון הראשון בעולם ששפת הלימוד הרשמית בו הייתה עברית. כיאה למפעל ציוני חשוב, בית הספר נקרא על שם בנימין זאב הרצל, אבי הציונות המודרנית.

לא רחוק משם עמד בית העסק היחיד בתל אביב. זהו הקיוסק שעודנו עומד בקצה שדרות רוטשילד. מייסדי תל אביב חשבו שהעסקים יישארו בעיר הגדולה, ביפו, ושתל אביב תהיה מעין פרבר ירוק ושקט. עיר גנים הם קראו לה. ובכל זאת, הם הסכימו לבקשותיו של יזם אחד, שרצה למכור גזוז לתושבי השכונה. הם לא ידעו שזה יהיה העסק הראשון במה שתהיה לימים בירת העסקים של ישראל. הם גם לא ידעו ששלוותם עומדת להיות מופרת ברעש המלחמה.
זהו סיפורה של העיר תל אביב וגירוש תל אביב האכזרי שהתרחש בערב פסח 1917.
Podcast: Play in new window | Download (38.5MB)
Subscribe: Google Podcasts | Pandora | iHeartRadio | TuneIn | Deezer | RSS | More
4 תגובות
אני חושב שיש לך את הפודקאסט הטוב בארץ. פשוט מרתק.
רק דבר אחד… למה אין קרדיט לצלמים? רציתי לדעת מי צילם את התמונה הנהדרת של שדרות רוטשילד.
תודה!
הרצאה מרתקת. למה כשעוצרים אותה, אי אפשר להפעיל אותה מחדש, וצריך לרענן את העמוד ולהשמיע מהתחלה?
נכון יותר להגיד גירוש יהודי העיר יפו , והשכונה תל אביב שהממנה גורשו מעט
כמה עיוות יש בהרצאה הנחת הדגש על גירוש תושבי ת"א הם הזייה היסטורית, הפחה התורכי והתורכים היו מודאגים מאלפי היהודים שהתיישבו ביפו , באותה עת היו בסמוך שכונה זעירה ליפו תל אביב, עם 70 בתים. התורכים גרשו לערך 10.000 יהודי יפו אליהם סופחו כמה עשרות מת"א העיוות הזה מזכיר את העיוות ההיסטורי של הקיבוטצי0ם שהחלו לתעד את ההיסטוריה מכמה מאות חלוצים והתעלמו מעשרות אלפי היהודים בישוב הוותיק והשכונות מחוץ לערים והמושבות . הרצאה כזו נעדרת כבוד לאמת …היי איש לבן… 10.000 רובם עדות המזרח תושבי יפו גורשו מיעוט זניח מהשכונה תל אביב היו קבוצת מיעוט זניח . איזה סלט עשה המרצה…