היסטוריה עם יובל מלחי

פרק 72: המלחמה הגדולה – מלחמת העולם הראשונה – חלק 26: מתקפת האביב (חלק א׳)

בסוף שנת 1917 רוסיה של לנין מחליטה על הפסקת אש עם הגרמנים. חצי מיליון חיילים גרמנים עשו עתה את דרכם מהחזית המזרחית לחזית המערבית במטרה ולהנחית מכה אחת אחרונה על מדינות ההסכמה ובמיוחד על בריטניה וצרפת. האם יצליחו מדינות ההסכמה לעמוד מול המתקפה חסרת התקדים של הגרמנים? האם האמריקאים יגיעו לפני שהמתקפה תצא לפועל? מה היה תותח פריס? מי היה חניבעל מילהייס? 14 הנקודות של וילסון, פטן, מדוע בכה לודנדורף, מתקפת מייקל, הבריטים על סף מפלה, מי הקדוש שמגן על אתלטים, חיילי סער, פיזיקה להנאתך, ומתקפת ג'ורג'ט.

האזנה מהנה!

 

מוסיקה

  • Art of war – Mako
  • All Quiet on the Western – soundtrack
  • מה עושות הרכבות על הפסים – דליה פרדלנדר/נחום היימן
  • Deutschland Ãuber alles
  • German beer song
  • Wind of War – Mako
  • Road of war

 

Western_Front_(World_War_I)_2

 Western_front_1918_german

Offensive_1918

Corporal_Arthur_James_Bartlett_(7921758084)

9.2_inch_howitzer_battery_LOC_3c36084v

148th Aero Squadron Sopwith Camels

 

 

4 תגובות

  1. פרק מצויין. תודה רבה!
    שווה להוסיף אולי תמונה של התותח המדובר בפרק. מעניין אותי לראות איך הוא נראה.

  2. כמה פרטים לא מדויקים לצערי:
    1) האמריקאים לא המציאו את שיטת השיירות – הבריטים עשו זאת. (כשאדמירלים בריטים מחו על הרעיון, ענו להם כמה פוליטיקאים בריטיים במועצה להגנה אימפריאלית – המועצה לביטחון לאומי הראשונה בהיסטוריה – שאם נלסון יכל ללוות שיירות בזמן מלחמות נפוליאון, גם הם יכולים).
    2) פוש מונה למפקד העליון לאחר תחילת המתקפה הגרמנית ולא לפניה. הוא מונה ביוזמתם של פטן והייג שהבינו את הצורך בפיקוד משותף אל מול המתקפה האדירה.
    3) המתקפה נועדה להקדים את כניסת הצבא האמריקאי למלחמה ולנצח לפני שהמספרים העצומים של האמריקאים יבואו לידי מימוש.

    1. הי שלמה,

      תודה על כל התגובות בכל הפרקים, בהחלט תגובות מעניינות. כל הפרטים בפודקאסט מובאים מספרות מקצועית כך שיתכן ויש הבדל בין המקורות השונים.

      לגבי שיירות. ויליאם סימס, היה איש הקשר בין הצי הבריטי והאמריקאי. גם סימס וגם וולטר פייג' השגריר היו תומכים נחרצים של שיטת השיירות. הבריטים טענו שאין להם מספיק ספינות ובתגובה הביאו סימס ופייג' כשלושים משחתות לעזרת הצי הבריטי.

      סימס נחשב עד היום לאדם שהציע ודירבן את הבריטים לעשות שימוש בשיטת השיירות. במרץ 1917 הצי הבריטי עדיין סירב לעשות שימוש בשיירות באופן רשמי.

      בספרות מדובר על כך שלויד ג'ורג' היה זה שהתעקש על שימוש בשיירות ימיות לאחר לחץ של האמריקאים.

      הייתה בעיה לוגית בסיפור השיירות מפני שהספינות המהירות היו צריכות לשייט באותה מהירות של הספינות האיטיות ביותר בשיירה, אך לבסוף גם בלחץ צרפתי וגם בלחץ אמריקאי החלו הבריטים לעשות שימוש בשיירות ימיות.

      יובל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות