היסטוריה עם יובל מלחי

פרק 53: המלחמה הגדולה – מלחמת העולם הראשונה – חלק 9: הגדודים העבריים (חלק ב')

גדודי קלעי המלך העבריים, קולונל מרגולין ומדוע נאלץ לעזוב את הארץ, תל אביב, מושב אביחיל, בית הגדודים, ראיונות עם בני גדודאים, מה אמר ז'בוטינסקי לגדודאים כשחזרו הביתה והשיחה המרגשת בין טרומפלדור לז'בוטינסקי שלא תרצו לפספס. האזנה נעימה!

מוזיקה

  • אריה אריה-שלישיית גשר הירקון
  • קווין מקלאוד – Tabuk
  • קווין מקלאוד – Final Count
  • קווין מקלאוד – Reign
  • קווין מקלאוד – Touching Moments Five – Circle
  • Sousa Semper Fidelis- Dave Greendale, (BMI Freeplaymusic)
  • The Champ – Stephen Akina (BMI Freeplaymusic)
  • Pinstriped Hero – Simon Brewer, (BMI Freeplaymusic)
  • קווין מקלאוד – Simple Duet

 

 

 

 

 

 

14 תגובות

  1. המשך מרתק בסידרה. הרבה פרטים שפחות (עד בכלל לא) מוכרים. לפחות לי.
    מה שקפץ לי זה שכל המנהיגים של ראשית המדינה היו שם. בן גוריון, בן צבי… ואח"כ הבנים של…
    מול ארץ ישראל של היום בה לא צריך פרוטקציה כשיש קשרים, ההיסטוריה לא ניראית שונה כל כך.
    האם זה באמת היה כך? אלה שהובילו הביאו את מכריהם מהגדוד ואח"כ את הבנים?

    1. הפרלמנט של בן גוריון המשיך איתו מהגדוד הלאה להסתדרות ולסוכנות היהודית עד להכרזה על הקמת המדינה. לא חקרתי לעומק אבל אני בטוח ש20-30 איש ליוו אותו מהגדודים ועד לממשלה הראשונה.

      יובל

  2. אתה משלים לי את בהנאה רבה, את שיעורי ההיסטוריה שהייתי נוהג להבריז בהם.
    מאוד מעניין ומעשיר! תודה.

  3. יובל,

    תודה רבה על פרקי ההיסטוריה המרתקים כאשר באומנות ממש, הינך משלב פרטים ואירועים שזורים בהומור קליל, אני מקשיב לפרקים אילו מידי בוקר, תוך כדי ריצה על מכשיר ריצה (תחליף מצוין להקשבה למוסיקה מטמטמת), דא עקא ואין קומץ משביע את הארי ויש לי צורך בחומר נוסף על תקופת מלחמות העולם, האם תוכל להפנות אותי לאתרים נוספים העוסקים בנושא?
    ושוב תודה

  4. נפלא נפלא נפלא! כתוב מצויין, מוקרא מרתק והמוזיקה תמיד במקום – אתה ממש אומן.
    מחכה בקוצר רוח לסדרה על ww2

  5. אני ממש אוהב את הפודקאסט ואהבתי במיוחד את הפרקים על המלחמה הגדולה.
    רק יש משהו אחד שמפריע לי מאז ומתמיד עם הפודקאסט – אתה לפעמים מושך שירים באמצע הפרק הרבה יותר מדי. כלומר, לא תמיד (אפילו בד"כ לא) צריך לשמוע את השיר במלואו. השיר צריך להעביר את המטרה שרצית שימלא וזהו. לפעמים זה פשוט נמשך ונמשך ואתה מאבד את ההקשר ועל מה בכלל דיברת לפני השיר. אישית, אני מוצא את עצמי הרבה פעמים פשוט מריץ קדימה ואני חושב שזה סימן.
    יש עוד דברים קטנים, אבל כמי שמאזין לך עוד מהרגע שהפודקאסט התחיל (הגעתי אליך דרך הפרק שפרסמת בעושים היסטוריה עם רן לוי), אני יכול לומר שאתה כל הזמן משתפר והוא נעשה יותר ויותר משובח. הן ברמת ההגשה והן ברמת העריכה.

    שלא תבין אותי לא נכון, אני חושב שיש לך באמת כישרון לזה ואתה באמת מרצה בחסד. אני נהנה מאוד להאזין לפודקאסט ואני מקווה שאתה כאן כדי להישאר. 🙂

    נ.ב. הערה אחרונה: באחד הפרקים ציינת שמישהו אמר שהכנסת יותר מדי מוזיקה קלאסית. לדעתי, המוזיקה הקלאסית בפרקים על המלחמה הגדולה התאימו כמו כפפה ויצרו דרמטיות ממש כמו שנהוג לעשות בסרטים על מלחמות. אני אהבתי, בכל אופן.

    1. תודה על התגובה. מקבל אותה. מלבד שירים מסוימים אנסה להשאיר את השירים קצרים. מצד שני, לשירים בדרך כלל יש משמעות מסוימת כך שאם לא צריך אני מנסה לא למשוך אותם סתם.

      הפרק הבא נמצא כבר בעריכה.

      שוב תודה,

      יובל

  6. תודה רבה, מאוד מעניין ומוגש היטב. לגבי חמאה הודית. קוראים לה גהי והיא חמאה מזוככת (אודו ממנה המים). שכפי שנאמר היא אינה נמסה ומיועדת להישמר מחוץ למקרר (הייתה בשימוש כנראה אלפי שנים לפני המצאת המקרר). דומה לסמנה שמשתמשים בה במטבח הערבי המסורתי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות